Afbeelding
Foto: Suzanne Van Gaale

Voorbereidingen SamenLoop

ALMELO - Op 22 en 23 juni wordt er weer gelopen om geld in te zamelen voor het KWF. Nu zijn er al tal van vrijwilligers actief met de voorbereidingen van de SamenLoop en alle activiteiten eromheen. Gaat u ook meelopen?

De cijfers over kanker laten zien dat bijna iedereen in het leven wel te maken krijgt met kanker. Dat kan zijn als patiƫnt of doordat iemand uit de omgeving de ziekte krijgt. In 2017 werden er bijvoorbeeld 109.700 nieuwe gevallen van kanker geconstateerd en stierven er 44.885 mensen als gevolg van de ziekte. Kanker is dan ook de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Door met SamenLoop geld in te zamelen voor KWF wordt verder onderzoek naar de ziekte en de behandeling ervan gefinancierd. Van het ingezamelde bedrag kan eveneens een bedrag geschonken worden aan een lokaal inloophuis.

Deelnemen
De SamenLoop is er voor iedereen; kankerpatiƫnten, overlevers en iedereen die zich wil inzetten in de strijd tegen kanker. Met een team van lopers kunt ook u deelnemen aan de 24 uur durende estafette. Gedurende deze tijd wisselen deelnemers elkaar af met wandelen over het parcours. Opgeven hiervoor kan via www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/overijssel/almelo/.

Vrijwilligers
De hele actie wordt door vrijwilligers georganiseerd. Wanneer ook u zich wilt inzetten als vrijwilliger dan bent u van harte welkom. Er zijn altijd mensen nodig die willen helpen bij de promotie van het evenement, bij het op- en afbouwen en voor allerlei hand-en-spandiensten tijdens de SamenLoop. Kijk voor meer informatie hierover op www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/overijssel/almelo/.

Sponsoring
Op de website van SamenLoop Almelo staat ook informatie speciaal voor ondernemers die de actie een warm hart toedragen. Sponsoring is hard nodig om de SamenLoop en alle randactiviteiten te financieren en mogelijk te maken. Sponsoring kan met een geldbedrag, maar ook mankracht, publiciteit of sponsoring in natura zijn van harte welkom.