Afbeelding
Foto:

Carnavals-expositie bij Historische Kring in Wierden

WIERDEN - Het carnaval komt weer goed op gang in de regio. Dit volksfeest kent een bijzonder lange traditie, zo ook in Wierden.

Op 10 november opende de Historische Kring Wiederden een bijzondere expositie ter gelegenheid van een bijzonder jubileum. De expositie staat namelijk in het teken van het 44 jaar carnaval in Wierden, door middel van het 44-jarig bestaan van de Wierdense carnavalsvereniging de Tolmennekes.


Geschiedenis
Carnavalsvereniging de Tolmennekes werd op 19 november 1974 opgericht door een groep enthousiastelingen die vonden dat er ook in Wierden carnaval gevierd moest worden. De eerste voorzitter was Bert Annink en de eerste Prins was Prins Gerhard I, ook bekend als Gerard Hoften / Graads van de Wierdense Revue. De carnavalsfeesten van cv de Tolmennekes werden een groot succes. Vele honderden carnavalsvierders wisten de weg naar Residentie de Zwaan te vinden. Vele hoogheden gingen voorop tijdens het carnaval in Wierden. Al 44 jaar lang biedt cv de Tolmennekes een gevarieerd programma voor jong en oud.


Expositie
Van al deze jaren met hoogtepunten en af en toe een dieptepunt is in samenwerking met de Historische Kring Wederden een mooie expositie samengesteld met veel unieke foto's, video- en filmfragmenten, persberichten, onderscheidingen, muzikale schlagers en feestkleding. Een kleurrijke en feestelijke expositie die tot en met zaterdag 2 maart 2019 te bewonderen is. Het bestuur van de HKW en cv de Tolmennekes hopen dat velen geïnteresseerd zullen zijn in de historie van 44 jaar carnaval in Wierden en de expositie zullen bezoeken. Het loont dus zeker om rond de drukke feesten op een rustig momentje eens hier te kijken voor wat historisch perspectief op het feestgedruis. Locatie: Van Buuren Stee, Appelhofdwarsstraat 2 in Wierden. Openingstijden: wo. & do. van 14.00 tot 17.00; vr. van 14.00 tot 20.00 en za. van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en de koffie en thee voor niets, vrijwillige bijdrages zijn natuurlijk welkom.