Afbeelding
Foto:

Gewoon Aans!

ALMELO - De Twentse streektaal leeft nog steeds, en zal ook niet verloren gaan, zeker niet wanneer jong en oud aangestoken blijft om naar het Twentse revuegezelschap 'Gewoon Aans' te komen en daar tijdens de uitvoering, al was het een reprise, te genieten van de hedendaagse onderwerpen die in het Twents op de planken worden gebracht.

Stadstheater de Bond in Oldenzaal was dan ook vrijdagavond opnieuw uitverkocht, volle bak dus. De aanwezige bezoekers hebben kunnen genieten van mooi acteer talent, scherpe grappen, zeer vermakelijk voor het aanwezige publiek. Met een duidelijke verhaallijn, die ontspannend werkte , niet vermoeiend, maar vermakelijk werd de show gepresenteerd. Op een humorvolle en nuchtere wijze zo heb ik de avond ervaren. Geheel ontspannend zeker na de ietwat vermoeide feestdagen, een heerlijk humorvol avondje uit. De chemie tussen de spelers onderling was goed, maar de chemie die over vonkte naar het publiek in de zaal van het Stadstheater de Bond was in een woord geweldig. Maar ook de prachtige liedteksten waarbij het voor het publiek moeilijk was om het mee zingen te laten. De zangstemmen brachten de bezoekers in vervoering. Dat Twents zo aanslaat bij jong en oud moet 'Gewoon Aans' de kick geven om door te gaan op de ingeslagen weg.


Bekendheid
Het gezelschap verdient te spelen in grotere zalen, nog meer bekendheid te krijgen, en zeker nog meer publiek en vooral dat publiek dat wil ontspannen bij een heerlijk avondje uit. Het avondje uit werd nog eens versterkt bij de nazit waar bij het gezelschap zich aansloot en aanhoorden de lofuitingen van de bezoekers.


Tour
De komende maanden trekt 'Gewoon Aans' weer langs vele Twentse theaters. Ook Almelo zullen zij bezoeken en wel op 8 februari. Zij staan dan vanaf 20.00 uur op de planken van het Theaterhotel. Kijk voor kaarten en meer informatie op: www.gewoonaans.nl


Foto en tekst:martin meijerink