Afbeelding
Foto:

Burgemeester kijkt vooruit naar een mooi 2019

ALMELO - 2019 moet weer een geweldig jaar worden voor Almelo en de Almeloƫrs. Na de gezellige feestdagen is het nu weer de tijd van vooruitblikken. Op 5 januari werd een druk bezocht Nieuwjaarsfestival gehouden in het Huis van de Stad.

Het Nieuwjaarsfestival gaat een stapje verder dan de traditionele gemeentelijke nieuwjaarsrecepties van weleer. Zo waren er optredens van diverse lokale gezelschappen. Dit soort bijeenkomsten heeft tegenwoordig een bredere, toegankelijke opzet wat meer inwoners over moet halen om eens zo'n bijeenkomst te bezoeken. Naar goed gebruik hield burgemeester Gerritsen ook weer een mooie nieuwjaarstoespraak.

Betrokken samenleving
De burgemeester prees in de toespraak de grote gemeenschapszin in de Almelose samenleving; ook in de kernen Bornerbroek en Aadorp en een sterk buurtgevoel in de wijken. Samen maken we de stad was de boodschap; van de inwoners tot de ondernemers en de vele organisaties die actief zijn. "Tot mijn grote plezier zijn we gezegend met een rijk verenigingsleven, wat best bijzonder is voor een relatief grote gemeente als Almelo. Dat toont de verbondenheid van onze gemeenschap. Gisteravond nog was ik te gast bij ASV '57, de perfect georganiseerde, goedlopende voetbalclub in Aadorp. Wat een plezierige club! Binnenkort brandt het carnaval los bij de jubilerende 44-jarige carnavalsvereniging in Bornerbroek, hetzelfde dorp dat zijn eenheid viert met de schitterende Pinksterfeesten! In de wijkcentra in de stad, op de sportparken, overal zie je bloeiende verbanden van enthousiaste mensen die met elkaar een hobby of sport beoefenen, die met en voor elkaar zorgen. Dat alles maakt onze gemeenschap veerkrachtig en toekomstbestendig. Wat er ook gebeurt, wat voor tegenslag ons ook overkomt, we knokken ons er altijd weer uit.", aldus de burgemeester.

Mooie kansen
Er zijn natuurlijk ook mooie kansen: zo geeft de gemeente steeds meer taken uit handen en inwoners nemen zelf meer verantwoordelijkheid. Zo zijn er in de binnenstad al mooie initiatieven om de levendigheid te verbeteren, zoals het concept 'Start je Winkel'. Ook het bewonersinitiatief in de Hagedoornschool werd genoemd als mooie kans.