Streektaal Wierden

WIERDEN - Stichting Historische Kring Wederden gaat in nauwe samenwerking met de Bibliotheek Wierden de streektaal brengen bij de mensen.

Tijdens de Nationale Voorleesweken zal in de bibliotheek in Wierden op 23 januari en in de bibliotheek in Enter op 24 januari worden voorgelezen door burgemeester Henk Robben. Onze jonge peuters mogen het publiek zijn en luisteren naar het verhaal "Een huis voor Harry". Daarna zijn er nog enkele korte workshops, waaronder het voorlezen in onze streektaal van het verhaal "n Hoes vuur Harry" en een enkel ander kinderboek door vrijwilligers, benaderd door de Historische Kring.


Voorleesavond
Voor iedereen, die geïnteresseerd is in het luisteren naar verhalen en gedichten in onze streektaal organiseert de Historische Kring op vrijdagavond 25 januari een voorleesavond.


Locatie
Er zal onder andere werk voorgelezen worden van Joke Wanschers, beter bekend als Dika van de Wierdense Revue. De avond begint om 19.00 uur en wordt gehouden in de Van Buurenstee aan de Appelhofdwarsstraat 2 te Wierden. Koffie en entree zijn gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Zo kunnen dit soort activiteiten blijven bestaan.


Aanmelden
Voor deze avond kunt u zich aanmelden bii Leta Evers door een mail te sturen naar secretariaat@historischekringwierdsen.nl. Aanmelden voor deze avond is belangrijk om er voor te zorgen dat er voldoende stoelen en koffie zijn.


Voorleesdagen
Na de start bij de bibliotheken en in de Historische Kring van de Nationale Voorleesdagen zal door vrijwilligers nog worden voorgelezen in streektaal bij de dagbestedingen Reggedal, Dahliahof en Eikenlaan en bij de ouderenbijeenkomsten in Ypelo, Hoge Hexel en in het najaar in Notter-Zuna. Kom ook langs tijdens een van deze dagen.