Regiodag vereniging Fibromyalgie

TWENTE - Op zaterdag 16 februari organiseert de patiëntenvereniging Fibromyalgie en Samenleving (FES.) Overijssel een Regiodag.

De dag vindt plaats in het Hervormd Centrum, Constantijnstraat 7, in Nijverdal. Ontvangst: 10.00 uur en de sluiting is rond 15.30 uur. Na de opening zijn er diverse activiteiten gepland, waaronder een lezing over cannabisproducten, door de heer A. de Lange van Cannatheek Enschede. Vervolgens de lezing 'Stilstaan biedt geen Vooruitgang 'door mevrouw Marije Hendriks,over hoe belangrijk het is om te bewegen, ieder op zijn/haar eigen niveau. Na de lunch is er een presentatie van de nieuwe cursus 'Sterk met Pijn 'door mevrouw Annet Assendelft cursusbegeleidster van de FES.


Yin Yoga
Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een workshop Yin Yoga door mevrouw Esther Dekker. Yin Yoga is een rustige manier van Yoga die ruimte in het lichaam geeft in de ruimste zin van het woord. In tegenstelling tot andere yogavormen ligt de nadruk niet op de beweging,maar op de stilte in de houding,waardoor eerder het bindweefsel dan spieren opgerekt en gestimuleerd en gewrichten én beweeglijker én actiever worden. Yin Yoga is voor iedereen en kan ook op een stoel beoefend worden. Yogamatjes zijn aanwezig. Trek gemakkelijke kleding aan.


Informatiemarkt
Gedurende de dag is er een informatiemarkt. Bij de FES. stand is o.a. de heer Jaap Gönning aanwezig van de Commissie Belangenbehartiging inzake ARBO-,WMO-en UWV-vragen. Voor de lunch en workshop dient u zich op te geven. Prijs is 10 euro voor leden en 12,50 euro voor niet leden. Luncht u niet mee dan zijn de kosten voor FES.-leden op vertoon van FES- lidmaatschapsnummer gratis. Voor niet leden 2,50 euro. Kijk ook op: www.fesinfo.nl