Afbeelding
Foto:

Nieuwe dirigent Oostvaarders

ALMELO - Afgelopen zomer zette dirigent Hans Visschedijk er een punt achter na 5 jaar dirigent te zijn geweest van de Oostvaarders. Toen begon de zoektocht naar een nieuwe dirigent. Dat viel niet mee, want voor veel kandidaten was het aantal optredens, vaak op grote afstand, een onoverkomelijk struikelblok.

Via een regionaal dagblad zette de PR afdeling van het koor een annonce en plaatste daarbij een koorfoto. Daarop reageerde Hans Roordink uit Enschede. Deze gepensioneerde basisschool directeur heeft zijn sporen in de muziek al dubbel en dwars verdiend. Na zijn conservatorium studie wilde hij zijn genre, de serieuze muziek, wel eens inwisselen voor de shantymuziek en zag in de oproep van de Oostvaarders een prachtige uitdaging. Roordink was 23 jaar verbonden aan het gemengd kerkkoor in Borne en had en heeft regionaal nog een tweetal koren onder zijn hoede. Nu gaat hij aan de slag met zestig shanty-mannen die een heel ander repertoire zingen dan dat hij tot nu toe gewend is geweest. Sinds 24 oktober is hij dan ook Oostvaarder.

Vacature
Een van de accordeonisten van de Oostvaarders heeft te kennen gegeven dat hij vanwege gezondheidsredenen op 1 januari gaat stoppen bij het shantykoor. De drukke kersttijd, met als hoogtepunt het unieke kerstconcert op 22 december in de St. Georgius Basiliek, samen met vissersvrouwenkoor De Schellevissen, zijn zijn laatste hoogtepunt bij het succesvolle koor. De Oostvaarders zijn op zoek naar een opvolger en nodigen iedere accordeonist uit zich te melden bij Gerrit Willering, tel. 0616135523. Het shantykoor de Oostvaarders heeft haar hele bestaan gewerkt met een wachtlijst voor mensen die lid wilden worden. Deze wachtlijst wordt inmiddels niet meer gehanteerd. Nieuwe leden zijn direct welkom.