Afbeelding
Foto:

Knieperkestocht in Almelo

ALMELO – De Almelose folkloristische dansvereniging "De Korenaer" houdt zondag 6 januari 2019 weer een winterwandeltocht voor het hele gezin.

De start is tussen 11.00 en 14.00 uur bij Zorgboerderij ´t Klein Wierke, Past. Ossestraat 48, 7627 PM Bornerbroek. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van ongeveer 6 en 9,5 kilometer. De route van deze 17e Knieperkestocht is dit jaar uitgezet in het gebied Doorbraak -Nijreesbos, tussen Almelo en Bornerbroek.


Routes
De korte route gaat langs fraaie wegen en paden, langs de Doorbraak naar de tussenstop. Vervolgens over een bijzonder mooi pad weer langs de Doorbraak en door het Nijreesbos terug naar de startlocatie. De lange route volgt grotendeels het parcours van de korte route, in het Nijreesbos is er een extra lus toegevoegd.


Tussenstops
Op de tussenstop zijn naast een warm of koud drankje ook de overheerlijke pannenkoeken verkrijgbaar. Ook is hier, net zoals bij de finish, live muziek aanwezig. Op de start/finishlocatie is de vermaarde eigengemaakte erwtensoep verkrijgbaar en voor een warm bakje koffie of thee, een glühwijntje of een koud drankje kan men hier natuurlijk ook terecht. De bekende Knieperkes worden hier vers gebakken. Langs de route zullen leden van de midwinterhoorngroep Beeklust op deze Driekoningen weer het sonore geluid van de midwinterhoorn laten horen. De kosten van de tocht bedragen 2,50 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar gratis.


Echt begrip
In de afgelopen 16 jaar is de Knieperkestocht een begrip geworden, niet alleen vanwege de mooie door klompjes aangegeven routes maar ook vanwege de sfeer en gezelligheid op de diverse pauze locaties. De naam van de tocht komt van "Knieperke", het Twentse woord voor nieuwjaarrolletje, een rond deze tijd veel gegeten lekkernij. Voldoende parkeerruimte is aanwezig bij de startlocatie. Deze kan men het gemakkelijkst bereiken via de N349-zuid of, indien men van de A35 komt, bij afslag 30 de snelweg verlaten. Dan richting Bornerbroek en na 250 mtr. links af. Vanaf hier is de route naar de startplaats d.m.v. borden aangegeven. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jan Coster, telefoon 053 - 572 37 48 of kijk op: www.korenaer.nl/wandeltocht