Afbeelding
Foto:

Almelo verwelkomt eigen BNI-chapter

ALMELO - Lokale ondernemers in Almelo kunnen zich binnenkort aansluiten bij een eigen BNI-chapter voor de regio. Het Business Network International stimuleert onderlinge samenwerking tussen ondernemers waardoor de zaken verbeteren.

Tom Oude Havenhuis, mede-eigenaar van Wensink Pensioen mag zich voorzitter noemen van het BNI chapter in Almelo genaamd "Fenix". Aan hem de taak om alles in goede banen te leiden zodat de filosofie van BNI correct wordt uitgedragen. Dit houdt in dat op basis van het delen van je netwerk en mond-tot-mond reclame voor elkaar, ieders onderneming kan groeien. De BNI-leden moeten hiervoor elkaar helpen zonder het eigen gewin op de eerste plaats te zetten. Een concept dat wereldwijd al zeer succesvol is, zo blijkt uit de vele BNI-chapters die al gevestigd zijn in tal van steden over de hele wereld.

Exclusief
Aansluiten bij een BNI-chapter is geen simpele procedure. De opzet is dat ondernemers anderen kunnen uitnodigen, maar dit alleen doen als ze er zeker van zijn dat ze te maken hebben met een betrouwbare partij die goed werk levert. Het resultaat van een lid wordt geprojecteerd op degene die hen uitnodigde, waardoor bestaande leden zorgvuldig zullen zijn in het versturen van uitnodigen. Het resultaat is een hechte groep die op elkaar durft te vertrouwen. Deze groep komt vervolgens wekelijks samen om te bespreken waar mogelijkheden liggen voor ieders bedrijf en om elkaars visie beter te begrijpen. Hiermee kan men nog gerichter elkaar helpen en nieuwe klanten werven. BNI-Fenix zal van start gaan met 25 ondernemers maar heeft de ambitie om al snel te groeien naar het aantal van 35.

Opening
BNI-Fenix zal officieel geopend worden op woensdag 28 november. Vanaf dat moment zullen ze wekelijks bijeenkomen in 't Coopmanshuys bij Bedrijvenpark Twente. Lokale ondernemers die meer willen weten over BNI en het chapter in Almelo zijn welkom om een reguliere bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden daarvoor kan via Secretaris-penningmeester: Mark Grooten, eigenaar van CijferMeester Accountant. Bel naar 0610546455 of mail naar m.grooten@cijfermeester.nl