Afbeelding
Foto:

Het kerstverhaal komt naar Almelo

ALMELO - Beleef het aloude kerstverhaal dit jaar in het centrum van Almelo. Met "Bethlemen Boulevard" werken lokale ondernemers en verschillende theatermakers samen om het centrum van Almelo om te toveren in een scene van het vertrouwde kerstverhaal.

Wie kent het verhaal niet? Scrooge, de gierige man die alle gezelligheid en positiviteit afwijst. Hij kiest er voor om niet te delen met de mensen om hem heen, maar op kerstavond krijgt hij bezoek van drie geesten. Zij zetten hem aan het denken. In een flits ziet hij het voorbij komen: z'n verleden, heden en toekomst. Komt hij tot inkeer en deelt hij toch mee in de vreugde van de mensen om hem heen? En hoe doet hij dan? Dit verhaal wordt gespeeld door regionale talenten en professionele acteurs.


Kerstmarkt
We hoeven niet meer naar de oosterburen om de sfeer van een echte kerstmarkt te proeven. Tijdens Bethlemen Boulevard wordt het centrum van Almelo omgetoverd in een traditionele kerstmarkt, met een verschil: het is er omgeven door lokale ondernemers. Een echte kerstmarkt met een Almeloos tintje dus! Een ideaal uitje met vrienden, familie of collega's! De Almelose kunstenares Sybil Heijnen verzorgt tijdens dit evenement een ware kerststal, gevormd met haar eigen inspiratie en kunstwerken.


Kerstpakketten
Bethlemen Boulevard is een uitstekende plek om bijeen te komen. Veel ondernemers hebben zich al aangemeld om hun medewerkers tijdens de kerstmarkt hun eigen kerstpakket te laten samenstellen. Men kan cadeaus voor zichzelf uitzoeken, maar ook uitdelen aan collega's en anderen.


In december
Bethlemen Boulevard gaat van start op 13 december en duurt tot en met 24 december. De kerstmarkt wordt uitgestrekt over het centrum van Almelo, van het terras van De Sociƫteit, via de Grotestraat-Zuid, naar het Prinses Amaliaplein. Bethlehem Boulevard is een interessante mix van drie evenementen in een: een kerstmarkt, kerststal en een theatervoorstelling van "Scrooge".