Afbeelding
Foto:

Sinterklaas in Almelo

ALMELO - De Sint is weer in aantocht richting Almelo. Deze zaterdag meert Sinterklaas met al zijn vrienden aan in de haven van Almelo en zal hij daar weer vele blije kinderen en hun ouders ontmoeten.

Stichting Almelo Events heeft dit jaar weer alles uit de kast getrokken om van de intocht van Sinterklaas een grootse happening te maken. De Sint komt om 12.30 uur aan in de haven van Almelo ter hoogte van het gerechtsgebouw. De kinderen worden al vanaf 12.00 uur in de haven vermaakt door de twee pieten Snip en Snap. Deze twee pieten hebben een probleem, omdat ze vorig jaar de staf in Almelo hebben laten liggen nadat ze met de boot waren teruggevaren naar Spanje. Sterker nog niet laten liggen, maar de staf is in het water terecht gekomen. En Sinterklaas weet dat nog niet.

Ontvangst
Als Sinterklaas om 12.30 uur aan de wal gaat wordt hij door burgemeester Arjen Gerritsen ontvangen. Hij heeft dit jaar zo'n 140 Pieten meegenomen om de kinderen te voorzien van alle meegebrachte cadeautjes. Nieuw dit jaar is dat de Sint Glutenvrije pieten heeft meegenomen. De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een Glutenvrije Pietenbakschort met het Glutenvrije Pietenlogo. Vervolgens loopt de Sint langs de kinderen in de haven richting zijn paard Americo. Te paard en onder begeleiding van muziek (een Pietenband en de Koninklijke Almelose Harmonie) begint hij aan een rondrit door het centrum van Almelo en over de weekmarkt.

Koornmarkt
Om 14.00 uur begint het grote Sinterklaasfeest op de Koornmarkt vanaf het splinternieuwe podium en vanaf de vernieuwde Sinterklaaszetel. Op dat moment rijdt Sinterklaas nog in het centrum van Almelo. Hij hoopt een uurtje later te arriveren op de Koornmarkt om aanwezig te zijn op het feest. Daar komt hopelijk ook een oplossing voor het probleem met de verloren staf van Sinterklaas.

Op bezoek
Naast de intocht de Sint op 17 november zal hij met een groep Pieten die dag ook de kinderafdeling van het ZGT in Almelo bezoeken. In de daarop volgende week brengt hij nog een bezoek aan Eugeria en op zondag 25 november is hij na 16.00 uur te vinden op de Woonboulevard. Een druk programma, maar Sint heeft er ook dit jaar weer zin in om veel kinderen te zien en spreken in Almelo.

Sinterklaashuis
Sinterklaas slaapt tot 6 december in het Sinterklaashuis aan de Grotestraat 108 (vml. Winkel van Tuffel). Daar zijn ook altijd knutselpieten aanwezig om met de kinderen leuke dingen te maken. Het Sinterklaashuis wordt officieel geopend op 17 december om 16.15 uur.

Kom ook
Sinterklaas stelt het huis open voor alle kinderen op de volgende dagen: Het huis is op 21 november open van 14.00 tot 16.00 uur. Op 24 november van 12.00 tot 17.00 uur. Op 25 november van 13.00 tot 16.00 uur. Op 28 november van 14.00 tot 16.00 uur, op 1 december van 12.00 tot 17.00 uur en als laatste: 2 december van 13.00 tot 16.00 uur.