Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Tweedehands speelgoedmarkt

ALMELO - Op zaterdag 24 november as van 10.00–17.00 uur vindt er in de Ravelzaal van het Theaterhotel te Almelo een tweedehands speelgoedmarkt plaats. De markt is in het kader van de Internationale Dag inzake de Rechten van het Kind.

De opbrengst gaat naar de Stichting Matamba en wordt besteed aan de zorg voor weeskinderen. De speelgoedmarkt vindt plaats in samenwerking met de gemeenschap Almelo van Het Apostolisch Genootschap, de Stichting Matamba, de Rotaract Almelo en het Theaterhotel Almelo. Het doel van de Stichting Matamba is de nodige zorg te verlenen aan de bevolking van Matamba en omgeving. De gezinnen worden ondersteund op het gebied van onderdak, voeding, onderwijs, gezondheidszorg en als het nodig is op juridisch vlak.


Internationale dag
Elk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. Op die dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd.