Afbeelding
Foto:

Hans Holtman krijgt Almelo Speld voor historisch oeuvre

ALMELO - Op donderdag 25 oktober is Hans Holtmann in het zonnetje gezet, want op deze dag ontving hij de Almelo Speld. Deze kreeg hij voor het vastleggen van waardevolle kennis over de geschiedenis van Almelo voor nu en in de toekomst.

Tijdens de boekpresentatie 'Drie eeuwen Joods leven in Almelo' werd Hans Holtman geroemd voor de belangrijke bijdrage die hij leverde met het boek 'Drie eeuwen Joods leven in Almelo' en zijn eerdere werken. Het college van burgemeester en wethouders besloot om Hans Holtman de Almelo Speld toe te kennen tijdens deze presentatie.

Lovende woorden
Holtman heeft met zijn oeuvre een belangrijke bijdrage aan de historische en culturele kennis over Almelo geleverd. Zijn talent voor grondig historisch onderzoek en zijn liefde voor het vastleggen van met name het verleden van Almelo zijn zeker niet onopgemerkt gebleven. Locoburgemeester Maathuis sprak dan ook lovende woorden: "U heeft de historie van Almelose gebouwen en zijn bewoners vastgelegd in tenminste tien eerdere boeken en naslagwerken. U bent ook bestuurslid en adviseur van de Historische Kring Stad en Ambt Almelo, waar u 25 jaar geleden het heemkunde-magazine Stad en Ambt oprichtte, dat inmiddels is uitgegroeid tot een glossy. Waarschijnlijk de enige glossy onder de heemkundebladen. Voor de Historische Kring en daarmee voor Almelo bent u van onschatbare waarde. U weet met uw publicaties als geen ander de verbinding te leggen tussen het oude en het nieuwe. Wie iets wil weten over de geschiedenis van Almelo, belt Hans Holtmann. Want u hebt de geschiedenis van de hele stad in uw broekzak. Tegelijk neemt u als criticus en als betrokken Almeloƫr geen blad voor de mond. Niet alleen het verleden maar ook de toekomst van Almelo gaat u aan het hart."

Zelf iemand voordragen
Als u ook iemand kent die iets bijzonders heeft gedaan voor mensen in de buurt of de stad, kunt u hem of haar voordragen voor de Almelo Speld. Hierbij kan het gaan om een bijzondere prestatie op het gebied van wetenschap, kunst, cultuur of sport of een waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Wilt u meer weten over de Almelo Speld? Stuur de gemeente dan een mail: gemeente@almelo.nl.