Shutterstock
Shutterstock Foto:

Rijbewijskeuringen: doe dit wel op tijd!

ALMELO - utomobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 22 november en 20 december in MFA Eniver, Apollolaan 1 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp met uw DigiD op mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. U beantwoordt de vragen en stuurt de verklaring naar het CBR. Binnen een week krijgt u dan het Keuringsverslag dat de arts moet invullen per post of via de mail.

Kosten
Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 37,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 50,00. Bent u gezond, koopt u een digitaal formulier en kunt u snel een afspraak maken bij de keuringsarts dan is uw nieuwe rijbewijs snel geregeld. Is dit niet het geval dan kan het maximaal 3 of 4 maanden duren. Maak op tijd de afspraak om zo lang wachten te voorkomen.