Afbeelding
Foto:

Haal de griepprik!

TWENTE - De GGD Twente roept mensen op om een griepprik te halen, zeker wanneer zij zelf een oproep gekregen hebben of werkzaam zijn binnen de zorg.

Afgelopen jaar was het griepseizoen al best heftig en het is ieder jaar weer de vraag welke varianten om zich heen grijpen en hoe sterk. De griep is bijzonder hardnekkig, maar het op tijd halen van de griepprik kan veel leed voorkomen. Hoewel de griep voor de meeste mensen alleen een licht ongemak is van enkele dagen, lopen anderen wel een groter risico. Zo zijn ouderen en zieken vatbaarder voor de griep, met een hoger risico op complicaties. 60-plussers en jongere mensen uit een risicogroep krijgen al standaard een oproep om de griepprik te halen. In de risicogroepen zitten bijvoorbeeld hartpatiƫnten, mensen met longziekten en diabetes.

Zorgmedewerkers
Wie werkzaam is in de zorg of veel in aanraking komt met kwetsbare mensen kan beter ook een griepprik halen. Wanneer je zelf de griep krijgt, kun je immers ook makkelijk andere mensen besmetten. Zo kunnen medewerkers in ziekenhuizen en bij thuiszorgorganisaties vaak een gratis griepprik halen. Op de website www.rivm.nl staat meer informatie over de griep en het halen van de griepprik.