Afbeelding
Foto:

Wedstrijd voor groenste straat

TWENTE - Overijssel is een steeds groenere provincie. Inwoners, bedrijven en organisaties doen al veel om duurzamer te worden. Energie besparen, natuur behouden, duurzaam energie opwekken, afval terugdringen en meer. Om goede ideeën te verzamelen schrijft de Provincie Overijssel weer een wedstrijd uit.

Onder de noemer Groen, Groener, Groenst! is nu de vierde editie van een prijsvraag gestart. Dit jaar is het thema: de groenste straat van Overijssel. De prijsvraag is bedoeld voor inwoners van Overijsselse straten. Er valt ook wat moois te winnen: een bijdrage van 20.000 euro om de eigen straat groener te maken. Uit iedere gemeente kan een straat meedoen. Wanneer meerdere straten in één gemeente zich aanmelden, zal door loting een straat uitgekozen worden. De finale is in het voorjaar van 2019. Straten kunnen zich nog en met 31 december aanmelden om deel te nemen. Dit kan dan via de website: www.groenstestraatvanoverijssel.nl

Categorieën
Straten kunnen meedoen in drie categorieën. De eerste is kindvriendelijk: kinderen kunnen in deze straat heerlijk buiten ravotten in het groen. De tweede is biodiversiteit: inheemse planten en dieren voelen zich welkom in deze straat. De derde categorie is klimaatbestendig: de straat is een koele, groene oase tijdens een hittegolf en kan voldoende water opvangen tijdens een hoosbui. De insteek is dat de ingediende plannen ook alle thema's terug laten komen in hun ontwerp. Het idee dat de beste balans weet te vinden tussen de drie aspecten maakt kans op een mooie bonus van nog eens 5.000 euro. Gedeputeerde Hester Maij van de Provincie Overijssel heeft hoge verwachtingen van deze vierde editie van de prijsvraag. De eerdere rondes waren ook succesvol.