Lezing_Expositie_Simone_Gerard
Lezing_Expositie_Simone_Gerard Foto: Simone Gerard

Lezing en expositie

ALMELO - Op donderdag 8 november geeft de fotograaf Simone Gerard een lezing over haar reis naar Aleppo. De lezing heet the silience after the mortars en gaat over de veerkracht van de inwoners van Aleppo. Leven in een stad die verwoest is vergt namelijk veel wilskracht.

Het verhaal gaat over een fotograaf die op weg is naar Aleppo. De voorbereiding was een lange periode. Die periode was nodig om het fotoproject te laten slagen. Wat je nodig hebt om goed te kunnen fotograferen, hoe het met de veiligheid staat en alles wat je tijdens de reis nodig hebt word door fotograaf Simone Gerard verteld. Tevens vertelt zij over hoe het is om te reizen naar een land dat in oorlog is, laat zij foto's zien en vertelt zij het verhaal achter de foto's namens de mensen in Aleppo. Verhalen over hoe de mensen in Aleppo de draad weer oppakken, nadat de stad voor een groot gedeelte verwoest is. Over wat kinderen op dit moment doen en over dat het stil word doordat de publiciteit rond Aleppo afneemt.

Kom ook
De lezing vindt plaats op donderdag 8 november om 19.30 uur in het café Feijn Lunchen & Lezen van bibliotheek Almelo. Er is ook een expositie van Simone Gerard, die is te zien in bibliotheek Almelo. De expositie is te zien tot en met zondag 11 november. De toegang tot de lezing en de toegang tot de expositie zijn beide gratis.