Afbeelding
Foto:

De Nieuwe Toekomst helpt slachtoffers geweld

TWENTE - Vrouwenplatform Carree Overijssel start per 27 november aanstaande weer met het project 'De Nieuwe Toekomst' in Enschede en omgeving. Dit is gericht op vrouwen die helaas slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld. Dit heeft vaak een grote nasleep; veel vrouwen houden nog jaren last van hun ervaringen.

Naar schatting zijn jaarlijks 220.000 volwassenen in Nederland slachtoffer van huiselijk geweld. Vrouwen zijn in de meeste gevallen slachtoffer.? Dit project richt zich op vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld en die toe zijn aan het zetten van stappen op weg naar opleiding, werk of andere vormen van meedoen in de maatschappij.

Goede begeleiding
De Nieuwe Toekomst biedt 10 wekelijkse groepsbijeenkomsten in een veilige en stimulerende omgeving begeleid door een trainer. Vanaf de vierde groepsbijeenkomst wordt iedere deelnemer gekoppeld aan een individuele coach die gedurende 9 maanden begeleiding biedt bij het realiseren van de persoonlijke doelen. Deze coach blijft het gehele traject betrokken bij de deelnemer. De groepsbijeenkomsten vinden plaats op een vast dagdeel. De nadruk ligt hier op het ontdekken van talenten, krachten en het stellen van doelen. De deelname aan De Nieuwe Toekomst is kosteloos.

De bijeenkomsten
Van de deelnemers wordt gevraagd om gemotiveerd te zijn en vanaf vanaf 27 november deel te nemen aan de groepstraining in een periode van 10 weken, 1 ochtend per week. Daarna 1 keer per week 1 à 2 uur af te spreken met de coach.

Aanmelden
Binnen het project is nog ruimte voor vrouwen die willen deelnemen. Ben je of ken je iemand voor wie de deelname waardevol kan zijn, neem dan contact met de projectleider van 'De Nieuwe Toekomst' via telefoonnummer 06-19 67 36 19 (Enschede e.o.) of via dnt@vpcarree.nl. Meer informatie is te vinden op http://vrouwenplatformcarree.nl/de nieuwe-toekomst/