Afbeelding

Heracles Almelo speelt gelijk tegen PEC Zwolle

ALMELO - Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een punt overgehouden. In Zwolle werden de punten gedeeld na treffers van Adrian Dalmau en Mike van Duinen: 1-1.

Voor aanvang van het duel stond Heracles Almelo negen punten voor op zijn Overijsselse concurrent PEC Zwolle (negentien punten tegenover tien punten voor de Zwollenaren). Echter behaalden de bezoekers uit Almelo voor aanvang slechts vier punten in de vier uitwedstrijden. De wedstrijd was bij voorbaat dus alles behalve gespeeld.

In de basis
Bij Heracles Almelo begonnen Yoƫll van Nieff en Jesper Drost wederom in de basis. Volgens trainer Frank Wormuth geldt het principe 'Never change a winning team' in sommige gevallen wel. PEC Zwolle begon met veel agressie en enthousiasme aan de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele grote kansen, waaronder een kopbal van Zian Flemming in de derde minuut. Echter was het Heracles Almelo dat, al dan niet tegen de verhoudingen in, op voorsprong kwam in minuut zeventien. Brandley Kuwas schoot een vrije bal venijnig, waarna keeper Van der Hart nog net kon redden met zijn vingertoppen. De bal belandde vervolgens via de doellat op het hoofd van de inlopende Dalmau, die voor open doel kon binnen koppen.

Overwicht
De tweede helft controleerde PEC Zwolle de wedstrijd zo goed als volledig. De bezoekers uit Almelo kregen direct na rust toch een uitgelezen mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Na een goede actie van Oud-PEC Zwolle-speler Jesper Drost, wilde hij de bal breed leggen op de inlopende Kuwas, waarna een verdediger van PEC Zwolle er tussen kon komen en de kans in de kiem smoorde. PEC Zwolle drong naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer aan. Uiteindelijk kon de Almelose defensie een kwartier voor tijd niet standhouden na een goede aanval van PEC Zwolle. Rechtsback Ehizibue kon opkomen en gaf een afgemeten voorzet op de inlopende Van Duinen. De gastheren lieten het er niet bij zitten en jaagden na de goal op meer dan een punt. De 1-1 tussenstand bleef echter op het scorebord, waardoor de punten werden verdeeld in de Overijsselse derby.