Afbeelding
Foto:

Almelo profiteert mee van logistieke investeringen

ALMELO - Het gaat uitstekend met de economie. Zowel op landelijk als regionaal niveau valt er veel moois te melden de afgelopen tijd. Bedrijven hebben weer meer vertrouwen in de economie en investeren daarom weer volop.

Afgelopen week viel er weer veel moois te melden in Almelo. Zo was er de veelbesproken aankondiging dat het bedrijf Kees Smit tuinmeubelen gaat verhuizen naar het XL Businesspark In Almelo staat nu al de XXL Experience Store van de tuinmeubelwinkel en ook in Vroomshoop zit een vestiging. Het bedrijf wil deze vestigingen nu echter samenvoegen tot één tuinmeubelwinkel van ongekend formaat op het XL Businesspark. Naast de 7.000 vierkante meter showroom gaat het ook om een distributiecentrum van 100.000 vierkante meter.

Logistieke uitdaging
Voor Kees Smit is de vestiging op het XL Businesspark een logische stap dankzij de groei die zij de afgelopen jaren doormaakte. Klanten oper vaker online en op afstand, maar de praktische logistiek van het bedrijf bleef achter bij deze ambitie. Het XL Businesspark biedt niet alleen voldoende ruimte, maar ook veel andere logistieke partners en mogelijkheden, zoals transport over water.

Logistieke investeringen
Met name de focus op het logistieke aspect is een interessant gegeven. Twente is van oudsher al een sterke regio qua transport en logistiek, hoewel de bereikbaarheid van Twente als regio nog wel wat investeringen kan gebruiken. Bredere investeringen zoals het opwaarderen van het Twentekanaal en logistieke afhandeling bij de havens moet meer bedrijven laten kiezen voor Twente als aantrekkelijke vestigingslocatie. Zeker ook gezien het feit dat de klant vaker op afstand zit, waardoor vestiging in een regio als Twente ook financieel aantrekkelijker is ten opzichte van vestiging in het westen van het land waar vierkante meterprijzen beduidend hoger zijn.

Trots
Burgemeester Arjen Gerritsen toonde zich natuurlijk verheugd met het nieuws van de grote investering van Kees Smit. "Een mooie zakelijke ontwikkeling voor het bedrijf. Goed voor Almelo, dus ook goed voor Twente. Succes!"