Afbeelding
Foto:

Ook u kunt béter leren slapen

ALMELO - Herkent u zichzelf als een slechte slaper? Of kent u iemand die regelmatig slecht slaapt?? Kom dan naar de bijeenkomst 'Wanneer slapen niet meer vanzelfsprekend is.'

ZorgAccent organiseert in samenwerking met Erik Hekman slaapoefentherapeut een informatiebijeenkomst op dinsdag 6 november en op donderdag 15 november 2018 in het MCA, Zeearend 2 /praktijk Measuremens te Almelo. Er worden tips en adviezen gegeven waarmee uzelf maar ook een ander kunt helpen om beter te slapen.

Beter slapen
Wanneer u lekker geslapen heeft voelt u zich energieker, blijer maar ook geconcentreerder, vitaler en bent u minder vatbaar voor ziekte. Maar na een dag niet goed slapen voelt u zich echter al duidelijk minder. Gelukkig is dat snel hersteld door eenvoudig de volgende nacht wel goed te slapen. Maar misschien behoort u wel bij de 30% van de mensen die continu slaapproblemen heeft. Mogelijk dat u merkt dat u daardoor vaak minder goed functioneert. De tijd van het advies om schaapjes te tellen of een nieuwe matras aan te schaffen blijkt meestal niet te werken. Ook slaappillen werken wel maar verbeteren de slaapkwaliteit echter maar beperkt. Tijdens de bijeenkomst kunt ervaringen delen en krijgt u informatie en adviezen om beter te slapen.

Slaapoefentherapeut
Erik Hekman, slaapoefentherapeut van de praktijk Measuremens. Hij behandeld in zijn praktijk mensen met slaapstoornissen. Hij zal u laten verbazen hoe eenvoudig het kan zijn om in slaap te vallen maar dat het voor velen moeilijk is om dit uit te voeren. Hij heeft veel ervaring met ontspanning en slaapproblemen zoals inslaap en doorslaapproblemen. Maar weet ook goed aan te geven wanneer een nader specifiek onderzoek gewenst is.

Aanmelden
De bijeenkomsten zijn dinsdag 6 november of donderdag 15 november 2018. Geef bij uw aanmelding aan welke data u aanwezig kunt zijn. Locatie: praktijk Measuremens Medisch Centrum (MCA) Zeearend 2 in Almelo. Tijd: 19.00 – 20.30 uur. Deelname kost 6 euro per persoon. Aanmelden via: erik@measuremens.nl Kijk ook op: www.measuremens.nl/slapen