Lang zult u wonen

ALMELO - Op de vraag "Wilt u blijven wonen in uw huidige woning op latere leeftijd?" zal door menigeen instemmend worden geantwoord. Het is dan wel van belang dat de woning daar ook voor geschikt is.

Niet alleen lichamelijke beperkingen, maar ook ziektes als Alzheimer hebben invloed op het wel of niet thuis kunnen blijven wonen en het eventueel moeten aanpassen van de woning. Tijdens de informatiebijeenkomst van COSBO Adviesraad en Zorgbelang Almelo krijgt u een beter zicht op de mogelijkheden.

Voorbereiden
Het is misschien niet leuk om stil te staan bij wat mogelijk gaat komen, maar door u nu al te laten informeren bent u beter voorbereid op de toekomst. Het eerste deel van de bijeenkomst zal gaan over de situaties waarbij er nog geen sprake is van beperkingen, maar alles al wel zwaarder wordt. Tijdens het tweede deel zal er dan gesproken worden over de periode dat er al wel sprake is van een beperking. Deze middag zullen onder andere Henk Snoeijer van de Vrijwillige Ouderen Adviseurs en wijkverpleegkundige Alexandra Kieftenbelt aanwezig zijn om u te informeren en uw vragen te beantwoorden. Ook het nieuwste initiatief, het 'meterkastformulier' wordt geïntroduceerd. Het is een formulier waarop alle noodzakelijke informatie bij plotselinge uitval voor bijvoorbeeld partner en familie staat vermeld.

Voor alle senioren
De informatiebijeenkomst wordt gehouden op 8 november van 14.00 uur tot 16.30 uur in De Schouw aan het Kerkplein 3 in Almelo. Alle senioren van Almelo die nu nog zelfstandig wonen zijn van harte welkom om zich te laten informeren tijdens deze gratis bijeenkomst.