Afbeelding

Heracles Almelo verstevigt positie in de subtop

ALMELO - Zondagmiddag heeft Heracles Almelo alweer zijn zesde overwinning van het seizoen geboekt. Thuis won het met 4-1 van FC Groningen. Echter gaf de eindstand een ietwat vertekend beeld van de verhoudingen op het veld.

De eerste acht wedstrijden heeft Heracles Almelo laten zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden in het huidige seizoen. FC Groningen begon de wedstrijd als de nummer zeventien van de Eredivisie. Heracles Almelo deed het beduidend beter met een vierde plek op de ranglijst. De Almeloërs begonnen goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in een goede mogelijkheid voor spits Adrián Dalmau. Echter was het FC Groningen dat de wedstrijd open brak. Na een snelle omschakeling kapte Mimoun Mahi zijn directe tegenstander uit, waarna hij de bal met een droog schot achter doelman Janis Blaswich werkte: 0-1. Na het doelpunt van FC Groningen zakten zij ver terug, wat tot meerdere mogelijkheden voor de thuisploeg leidde. In minuut 25 verwerkte FC Groningen-doelman Sergio Padt een schot van Alexander Merkel niet optimaal, waardoor Dalmau geheel vrij de gelijkmaker binnen kopte. Na de gelijkmaker moest de VAR aan beide kanten ingrijpen na twee vermeende strafschoppen in de zestienmeter. Beide keren besloot scheidsrechter Van den Kerkhof terug te komen op zijn beslissing. Direct na de rust kwam Heracles Almelo op een 2-1 voorsprong door een tweede treffer van Adrián Dalmau. Dit doelpunt werd mede mogelijk gemaakt door Sergio Padt. De FC Groningen- doelman schatte een voorzet van Kuwas verkeerd in, waarna de bal door de benen van de keeper richting Dalmau rolde die het laatste zetje gaf. FC Groningen kon even daarna op 2-2 komen na een schot van Doan op de paal, waarna Breukers zichzelf voor de rebound gooide. Na een counter liep Heracles Almelo in de 78e minuut verder weg bij FC Groningen. Kristoffer Peterson gaf breed waarna Kuwas makkelijk kon binnen schuiven. Het slotakkoord was wederom voor Kuwas. In de laatste minuut schoot hij met een vrije bal in de verre hoek de eindstand op het scorebord: 4-1