Afbeelding
Foto:

Jazz at the bieb

ALMELO - Op zondag 4 november is in de bibliotheek Almelo de presentatie van de nieuwe CD van Johan Bijkerk: Jazz at the Bieb Almelo, Johan Bijkerks band and guest.

Pianist Johan Bijkerk schreef composities voor pianist Hod O'Brien, vocaliste Stephanie Nakasian, saxofoniste Tineke Postma en voor zijn eigen orkest. De Almelose vocaliste Sem Tanate nam met Johan Billie Holiday's compositie: God Bless The Child op. Alle opnamen zijn in de bieb gemaakt, en sommige zijn zelfs live. De eerste cd word gegeven aan Max en Pippa van Rechteren. Verder kan iedereen de cd voor een speciale aanbieding kopen.

Verschillende optredens
Er is onder meer een piano- duet op 2 vleugels met Hod O'Brien. Er zijn optredens van Johan Bijkerk's Band en Roderik's Ramblers. Roderik, zu Castell Rùdenhausen, de huidige bewoner van kasteel van Twickel treedt op met oud-studiegenoten uit Delft. Zij hebben in Delft in een big band gespeeld en zij brengen ontspannen jazz met een repertoire van New Orleans, Duke Ellington, Charlie Parker, bossa nova´s en uiteraad het Delftse studentenlied.

Meedoen
De presentatie vindt plaats op zondag 4 november om 15.00 uur. Toegang kost 7 euro en voor biebleden 6 euro. Jeugd tot 18 jaar mag gratis komen.