Afbeelding
Foto:

900 MTB'ers genieten van zomerse Lageveldtoer

ALMELO - De Lageveldtoer trok zondag 14 oktober zo'n 900 mountainbikers uit de hele regio naar Wierden. De mountainbiketocht van de Almelose Toervereniging Ruiten Drie profiteerde van de ongekende nazomerse temperaturen. De mountainbikers startten en finishten bij het Lageveld, waar zij bij terugkomst al diverse strandgangers zagen, en dat midden oktober.

De deelnemers waren zeer te spreken over de verbeteringen in de route. Zo fietsten ze over 6 landgoederen in Wierden en Rijssen. Terreinen die normaal gesproken voor het publiek gesloten zijn, maar speciaal voor deze ene dag open waren.

Toerfietsen
Ruiten Drie is voor racefietsers en mountainbikers die sportief en gezellig willen fietsen. De vereniging biedt aan dames en heren verschillende trainingen en activiteiten aan die zijn afgestemd op ieders niveau en ambitie. Niet-leden kunnen vrijblijvend een keer meefietsen met een reguliere mountainbike- of racefietstraining. Neem voor meer informatie contact op via de website van Ruiten Drie: www.ruitendrie.nl.

Mooi seizoen
De Twentse mountainbikers hebben dit jaar in het geheel niets te klagen. Dankzij het aangenaam warme voorjaar, een zelfs wat té mooie zomer en een uitbundig mooi najaar kon er dit jaar volop gefietst worden in de regio. Twente telt inmiddels zo'n 1.000 kilometer aan hoogwaardige mountainbikeroutes, waar die vanaf het Lageveld natuurlijk ook een bijzonder mooie route is. De gemeenten en Regio Twente investeerden de afgelopen jaren veel geld en moeite om een routenetwerk aan te leggen dat zowel voor professionals als recreanten aantrekkelijk is. Dit werpt inmiddels zijn vruchten af.