Afbeelding
Foto:

Repair Café zoekt vrijwilligers

ALMELO - Het Repair Café Almelo is steeds bekender. Iedere maand organiseren de vrijwilligers weer zo'n reparatie-inloop. Oude apparatuur is vaak nog goed te repareren én krijgt zo een tweede, derde of misschien wel vierde leven. Duurzaam en ook nog eens een geldbesparing. Geen wonder dat steeds meer mensen het Repair Café weten te vinden.

Deze vrijdagmiddag 19 is er weer een Repair Café van 12.30 tot 16.00 uur in het Klussenhuis van Aveleijn in Almelo, Kruisweg 2. Het Repair Café Almelo kreeg op 5 oktober bezoek van burgemeester Gerritsen. Hij was benieuwd naar de activiteiten van het Repair Café en was zeer geïnteresseerd in de verhalen, ervaringen en ideeën van de medewerkers en gasten. Hij was enthousiast over de manier waarop veel Almeloërs de weg hebben gevonden naar het Repair Café. Hij prees de vrijwilligers die op deze manier bijdragen aan een duurzamer Almelo. Ook de samenwerking van het Repair Café met Aveleijn in hun Klussenhuis vond burgemeester Gerritsen heel bijzonder. De burgemeester kwam aan het einde van een drukke reparatiemiddag waarin hard was gewerkt en een naaimachine, 2 stofzuigers, een cassetterecorder, een handzeef, een stoomstrijkijzer, een platenspeler en een magnetron weer gerepareerd mee naar huis genomen konden worden.

Vrijwilligers gezocht
Het Repair Café is ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers met technisch inzicht en vaardigheden die de vrijwilligersgroep van Repair Café Almelo willen komen versterken. Ook jonge mensen die technische belangstelling hebben en geïnteresseerd zijn in het (leren) repareren van Iphones en Ipads zijn van harte welkom. Meld je aan via info@repaircafealmelo.nl

Duurzaam
Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven. Op dit moment gebruikt Nederland zoveel grondstoffen en materialen dat onze planeet die bij lange na niet op kan brengen. Op dit moment zouden de Nederlanders niet genoeg hebben aan 3,5 planeten aarde om het leven te leiden wat ze nu doen! Duurzaamheid betekent dat andere keuzes nodig zijn. Voor reparaties betaalt U een vrijwillige bijdrage. Let op: u kunt slechts 1 apparaat ter reparatie aanbieden.