Afbeelding
Foto:

Stadsverwarming nu een stuk duurzamer

ALMELO - De inwoners van de wijk Windmolenbroek zijn vanaf nu een stukje duurzamer qua hun verwarming. In deze wijk zijn ongeveer 800 woningen aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk van Cogas. De centrale installatie kreeg een duurzame renovatie.

De warmte voor de woningen is afkomstig uit de centrale ketels die aan de Huttenweg te vinden zijn. De verouderde ketels werden onlangs vervangen door een nieuwe installatie. Afgelopen week werd de installatie en het nieuwe energiegebouw officieel in gebruik genomen. De opening werd verricht door Gerald de Haan, algemeen directeur van Cogas en Eugène van Mierlo, wethouder duurzaamheid van de gemeente Almelo.

Cogas verduurzaamt!
Gerald de Haan: "Waar mogelijk draagt Cogas bij aan een duurzame leefomgeving. We maken ons sterk om traditionele energiebronnen te vervangen door duurzame alternatieven. Denk daarbij aan warmtenetwerken, biogas of houtgestookte biomassaketels. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk de samenwerking met diverse partijen op te zoeken. Want samen staan we sterk." "Ik ben erg blij met een partij als Cogas die vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid haar expertise inzet om samen te werken aan het verduurzamen van Almelo. Ruim 800 woningen worden nu voorzien van duurzame warmte. Dat is een belangrijke stap in de realisatie van onze duurzame plannen en ambities!", vertelt een enthousiaste Eugène van Mierlo.

Uitbreiding
Dario Aresu, manager Duurzaam bij Cogas: "Warmtenetten, zoals de stadsverwarming, zijn een belangrijk onderdeel in de transitie van traditionele energiebronnen naar duurzame alternatieven. De duurzame stadsverwarming Almelo is een perfect voorbeeld hiervan. We zijn momenteel de mogelijkheden voor uitbreiding van dit warmtenet, maar ook kijken we naar mogelijkheden voor warmtenetten in de overige gemeenten in ons verzorgingsgebied." In november wordt een open huis georganiseerd. Iedereen is dan welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe energiegebouw.