Afbeelding
Foto:

Heraclieden op verschillende continenten actief

ALMELO - Na de uitwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse vlogen er drie spelers uit de selectie van Heracles Almelo uit voor de interlandperiode. Mohammed Osman en Brandley Kuwas werden wederom opgeroepen door Syrië en Curaçao, terwijl Kristoffer Peterson zich voor het eerst kon melden bij de nationale ploeg van Zweden.

Voor Mohammed Osman stonden er voor zijn Syrië twee vriendschappelijke duels op het programma. Met redelijk wat vlieguren in de benen stond Osman op donderdag 11 oktober 90 minuten op het veld in tegen Bahrein. De Syriërs trokken de overwinning over de streep na een doelpunt van Omar Al Soma: 0-1. Na dat gewonnen duel trok Osman met zijn ploeg richting China, het land dat dinsdag de tegenstander was.

Zonnige oorden
De bondscoach van Curaçao had Brandley Kuwas wederom opgeroepen. Op het programma de CONCACAF Nations League wedstrijd tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden. Met Kuwas de gehele wedstrijd op het veld had Curaçao weinig moeite met de opponent. De ploeg van Remko Bicentini won de wedstrijd uiteindelijk met 0-5.

Het hoge noorden
Ten slotte mocht Kristoffer Peterson zijn opwachting maken in de selectie van Zweden. Met acht doelpunten is Peterson de huidige topscorer van de Eredivisie. In de UEFA Nations League wedstrijd tegen Rusland van 11 oktober deed bondscoach Janne Andersson geen beroep op Peterson, die de gehele wedstrijd plaats nam op de tribune. De tweede wedstrijd tegen Slowakije werd gespeeld op dinsdag 16 oktober. Deze wedstrijd was bij de druk van deze krant nog niet gespeeld.