Afbeelding
Foto:

Overijssel steeds populairder bij toerist

TWENTE - Het gaat goed met het toerisme in Overijssel. De afgelopen jaren was al groei zichtbaar en ook dit jaar hebben ondernemers niets te klagen.

Uit de nieuwste cijfers van het CBS en analyse door MarketingOost blijkt dat er in de eerste helft van dit jaar ruim vier procent meer overnachtingen in Overijssel waren dan in dezelfde periode vorig jaar. Ondernemers zijn dan ook positief gestemd. De groei is ook vooral te danken aan buitenlandse toeristen. Vooral meer Duitse en Belgische gasten vkozen voor een verblijf in Overijssel. Bij de buitenlandse toeristen was de groei zelfs 14 procent in deze periode.

Positief beeld
MarketingOost ging ook in gesprek met de ondernemers om hun inzichten aan te horen. Zij zagen inderdaad mooie groei in de eerste helft, maar ook de zomermaanden laten volgens hen al een mooi resultaat zien. Hoewel een enkeling aangaf dat het té warme weer wellicht toeristen eerder naar de kust lokte in plaats van Overijssel. De meerderheid heeft overduidelijk zeker kunnen profiteren van het bijzonder mooie weer.

Buitenlandse focus
Steeds meer ondernemers richten zich ook actief op het aantrekken van buitenlandse gasten. Zij komen steeds vaker naar de Overijsselse campings, waar het aantal overnachtingen zelfs steeg met 42 procent. Ook MarketingOost zet zich actief in op het promoten van Twente en Overijssel als aantrekkelijke regio voor toerisme. De groei is onder meer te danken aan mooie investeringen die gemeenten en anderen deden om de toeristische aantrekkelijkheid te versterken. Twente zet bijvoorbeeld sterk in op de rust en de mooie natuur als unieke punten, maar ook de cultuurhistorische geschiedenis trekt veel bezoekers.