De koffie staat klaar!
De koffie staat klaar! Foto:

Alma Inloopershuis steunt (ex)kankerpatiënten

ALMELO - Het afgelopen jaar kregen 300 mensen per dag de diagnose kanker te horen. Hoewel 83 procent van alle mensen met deze diagnose geneest, laat deze ziekte vaak diepe littekens na, zowel fysiek als geestelijk. Het Alma Inloopershuis helpt hen zowel tijdens als na de behandeling.

Komende woensdag 10 oktober is de feestelijke opening van 16.00 tot 18.00 uur in het Alma Inloopershuis, gesitueerd aan de zorgboulevard van ZGT Almelo. Een logische plek, aangezien mensen hier ook vaak de diagnose te horen krijgen én behandeling ondergaan. Zij kunnen hier dan terecht voor contact met lotgenoten en voor advies. Familie, vrienden en andere naasten zijn ook welkom. De coördinator van het Inloopershuis heeft contact met de (para)medische afdelingen van ZGT zodat zij door kan verwijzen. Eén van de oncologen van het ziekenhuis is medisch adviseur van het bestuur.

Huiskamer
De afgelopen maanden kreeg het Alma Inloopershuis fysiek vorm. Dankzij een grote financiële bijdrage van de Almeloopers die geld inzamelden bij de Roparun, maar ook met dank aan vele bedrijven, sponsoren en de vrijwilligers kon dit gerealiseerd worden. Door het laagdrempelige karakter moet iedereen die er behoefte aan heeft zich welkom voelen om binnen te lopen voor een kop koffie en om even zijn of haar gevoelens van zich af te praten. Het Inloopershuis is open op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en zit bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Ook mensen met bijvoorbeeld hartfalen of een andere ernstige aandoening met weinig perspectief op herstel zijn welkom. Het Inloopershuis heeft als motto: "Wij kunnen uw last of zorg niet overnemen, maar wij kunnen er wel voor u zijn."

Bijeenkomsten
Het Inloopershuis is bezig om diverse interessante bijeenkomsten te plannen. Zo is er op 31 oktober om 14.00 uur een bijeenkomst over mindfulness. Andere thema's die aan bod komen zijn bijvoorbeeld lingerie voor vrouwen die getroffen zijn door borstkanker. Naar behoefte worden diverse activiteiten, workshops en lezingen gehouden.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het Alma Inloopershuis? Kijk dan op de website www.almainloopershuis.nl of op Facebook, almainloopershuis

Afbeelding