Afbeelding

Janis Blaswich blinkt uit bij winst op FC Emmen

ALMELO - Heracles Almelo wist ook de vierde thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen om te zetten in winst. FC Emmen werd afgelopen zondag met 2-1 verslagen. Doelpunten aan Almelose zijde kwamen op naam van Kristoffer Peterson en Brandley Kuwas.

De formatie van Frank Wormuth kende een uitstekende start. Brandley Kuwas brak in de zesde minuut de score open. Hij slalomde door de vijandelijke defensie en prikte de bal uiteindelijk onder Kjell Schepen door. De 2-0 viel een goede minuut later. Brandley Kuwas stoomde deze keer op en bediende Kristoffer Peterson. De Zweed schoof de bal in de verre hoek. Heracles Almelo hield daarna eenvoudig de controle over de wedstrijd. De bal ging gemakkelijk rond en er was af en toe dreiging.

Wissel
FC Emmen moest in de eerste helft noodgedwongen wisselen omdat Reuven Niemeijer niet verder kon na een harde botsing met Janis Blaswich. Vanaf dat moment zat Heracles Almelo minder in de wedstrijd. De ploeg creƫerde in de eerste en tweede helft nog enkele kansen, maar zag FC Emmen via een strafschop tot 2-1 komen. De spanning nam toe, maar Heracles Almelo hield stand. De ploeg bezet nog altijd de vierde plaats op de ranglijst.

Man of the Match
Uitblinker bij Heracles Almelo was doelman Janis Blaswich. De Duitser hield zijn ploeg met meerdere reddingen op de been. Zijn goede optreden bleef niet onopgemerkt bij het Almelose publiek. Blaswich werd door maar liefst 85% van de Heracles Almelo-supporters verkozen tot Man of the Match.