Minikronieken project

ALMELO - Er gaat een nieuw Minikronieken-project van start: 'Regisseur in je nieuwe wereld'.

In 'Regisseur in je nieuwe wereld' gaan nieuwkomers en Nederlanders hun levensverhalen delen en filmen. We willen graag dat mensen die betrokken zijn bij nieuwkomers de kans krijgen om kandidaten aan te melden voor dit unieke project. De feestelijke Kick Off is op vrijdag 5 oktober.

In een Minikronieken project maken mensen in een kwetsbare positie een film over andermans leven, onder begeleiding van documentairemakers. Elk project heeft een maatschappelijk thema. Deze keer gaat het over begrip tussen mensen uit verschillende culturen, met als thema: regie over je leven.

Filmportret
Vluchtelingen en Nederlanders maken samen filmportretten en tonen hoe mensen de kracht vinden om hun leven weer op de rit te zetten na een ingrijpende gebeurtenis. De films gaan voorjaar 2019 in première. In totaal worden er 48 deelnemers geworven: 24 filmers en 24 vertellers. De filmers volgen een cursus, waarin ze leren een documentaire te maken. Er worden twee cursusgroepen gestart, de eerste in november 2018 en de tweede in februari 2019.

Kick Off
De Kick Off bijeenkomst op 5 oktober is bedoeld voor belangstellenden en pers. U krijgt een presentatie over het project door de oprichter van Minikronieken, Masja de Roy. En u kunt kennis maken met de partnerorganisaties en enkele kandidaat-deelnemers. De bijeenkomst vindt plaats in het AZC Almelo.