Afbeelding
Foto:

Mooie opbrengst voor CliniClowns met Alpentocht

ALMELO - Afgelopen zaterdag was de Alpentocht voor CliniClowns. 340 sportievelingen fietsten, renden of wandelden naar de top van de Mont Ventoux. Daarmee haalden ze ruim 233.000 euro op en de donaties komen nog steeds binnen.

Jantien en Arjan uit Almelo waren twee van de ruim 340 deelnemers aan de tocht. Zij reden mee met een bijzondere onderbouwing. "Mijn vrouw Jantien en ik hebben de top gehaald en daarmee een mooi bedrag opgehaald voor CliniClowns. Daar zijn we supertrots op. Onze dochter Meike heeft een hersentumor en komt daarom vaak in het ziekenhuis. De CliniClowns kunnen haar altijd heel goed opvrolijken. Dat is dan even zo fijn. Ik herinner me een moment na een positieve MRI-uitslag dat Meike voor het eerst in maanden weer heerlijk aan het schaterlachen was. Dat is goud waard. Dat gunnen we onze dochter, alle zieke kinderen en hun ouders." Aldus Arjan, vader van Meike.

Over de Alpentocht
De Alpentocht is een jaarlijkse toertocht in de bergen voor CliniClowns. Tijdens de Alpentocht 2018 beklommen 340 deelnemers de Mont Ventoux in Frankrijk. Deelnemers fietsten, wandelden of renden over 21 kilometer naar de top van de berg op 1912 meter. Coen Abbenhuis, directeur van CliniClowns: "CliniClowns is geheel afhankelijk van giften. Met de Alpentocht wordt er een fantastisch bedrag bij elkaar gesport. Daarmee kunnen we de kinderen bezoeken die dat zo hard nodig hebben. En tegenwoordig ook mensen met dementie. Zo geweldig dat alle deelnemers de uitdaging zijn aangegaan en de Mont Ventoux hebben bedwongen. Samen verzetten we bergen!" CliniClowns zet zich sinds 1992 in voor zieke en gehandicapte kinderen. Door ├ęcht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns ervoor dat deze kinderen weer even kind kunnen zijn.