Afbeelding
Foto:

GBS De Fakkel vaker op pad

ALMELO - Leerlingen van GBS De Fakkel ondernemen vanaf het najaar bijzondere excursies met behulp van de lesmethode 'Onze School is Present' in samenwerking met Stichting Present Almelo. GBS De Fakkel is de eerste school in Twente die door middel van deze ontwikkelde lesmethodiek een praktische invulling geeft aan burgerschapsvorming in de praktijk met leerlingen.

Deze lesmethode, geschikt voor alle groepen van de basisschool, creëert unieke ontmoetingen tussen verschillende groepen in de samenleving via een praktische klus of gezamenlijke activiteit. Zo heeft groep 8 van deze basisschool voor de zomervakantie al even 'proef' mogen draaien. Er was een groepje leerlingen dat ouderen van woon/zorgcentrum De Elshof meenam in de digitale wereld van I – pads, huiswerk maken anno nu, maar werden er ook nog een paar oud-hollandse spelletjes gedaan. Ze hebben een geweldige middag gehad. Ook is er een groepje leerlingen op bezoek geweest bij de EZRA Foundation en een groepje op bezoek bij een vluchtelingengezin op het AZC Almelo.

Leerzaam
De projecten leverde niet alleen plezier op, maar ook belangrijke lessen. "Een buitengewoon waardevolle ervaring", volgens juf Wendy Paarhuis van De Fakkel. Een aantal ouderen waren dement en voor veel leerlingen was dit de eerste keer dat ze daarmee kennismaakten. Als je ze dan tijdens zo'n project ziet ontpoppen als zorgzame en geduldige kinderen op heel natuurlijke wijze, dan glimt je hart van trots als leerkracht". Stichting Present Almelo en basisschool De Fakkel gaan dit nieuwe schoolseizoen officieel starten en met deze lesmethodiek. Het officiële startsein werd donderdag 20 september gegeven door de burgemeester en de leerlingen zelf.