Afbeelding
Foto:

Speelgoedbank blijft behouden voor Almelo

ALMELO - Ruim drie jaar geleden kreeg Almelo een speelgoedbank. Vol enthousiasme en met passie zijn een aantal vrijwilligers begonnen met de speelgoedbank in het Huis van Katoen en Nu. Inmiddels is de speelgoedbank gehuisvest bij inloop aan de Aa in de Schuttenstraat.

Helaas is het nooit gelukt een duurzame solide financiƫle basis te realiseren voor de speelgoedbank. Het leek erop dat de speelgoedbank zou verdwijnen. Miranda Korte en Lieneke Bolhuis, bestuurders van Stichting Propulser, vonden dat dit niet mag gebeuren. Almelo verdient een speelgoedbank. Daarom zijn gesprekken gestart en Stichting Propulser zal de activiteiten van de speelgoedbank continueren.

Ook zijn er plannen voor een uitbreiding. Namelijk een Sport&Spel uitleen. 'Zo behoudt Almelo niet alleen haar speelgoedbank, maar komt er ook eindelijk weer een Sport&Spel uitleen terug' aldus Roy Prins, de coƶrdinator vanuit Stichting Propulser. 'Wij zijn blij dat we deze kans krijgen en dat alle vrijwilligers er ook achter staan en blijven. De komende tijd zullen wij ons vooral richten op het voortbestaan van de speelgoedbank en in de loop van 2019 gaan we de Sport&Spel uitleen toevoegen' vertelt Miranda Korte.

Zowel Stichting Propulser als de vrijwilligers van de speelgoedbank zijn blij met deze ontwikkeling en zien de toekomst en het behoud van de speelgoedbank positief tegemoet.