Afbeelding
Foto:

Modeontwerpster Hellen van Rees

ALMELO - De modeontwerpster Hellen van Rees zal op vrijdagavond 19 oktober een lezing geven in de Bibliotheek Almelo. Bij deze ontwerpster gaat mode verder dan trends!

Van Rees studeerde bij Artez in Arnhem en is in 2012 afgestudeerd aan de beroemde Saint Martins modeacademie in Londen. Behalve een goed gevoel voor mode en creativiteit gaat ze verder in haar huidige werk. Haar werk wordt gekenmerkt door het gebruik van ongebruikelijke grondstoffen en veel handwerk, iets dat alles tot een authentiek product maakt. Daarnaast hecht ze veel waarde aan duurzaamheid. Ze wil duidelijk maken dat een kledingstuk geen wegwerpartikel is, en werkt daardoor bijvoorbeeld niet meer met halfjaarlijkse collecties.

Innovatief
Daarnaast draagt ze ook bij aan innovatieve oplossingen. Zo werkt ze samen met de Universiteit Twente bij het ontwerpen van postuurversterkende stoffen in kleding. Van Rees heeft ook modesuccessen op haar naam staan. Haar ontwerpen werden op modeshows over de hele wereld gepresenteerd en gedragen door onder andere Lady Gaga. De lezing vindt plaats bij de Bibliotheek Almelo aan Het Baken 3. Aanvang is om 19.30 uur en de entree bedraagt 5,- euro per persoon. Van Rees zal tijdens de lezing van alles vertellen over mode, ontwerpen, stoffen en nieuwe technieken.