Afbeelding
Foto:

Wie nomineer jij voor de Junior Stadsprijs?

ALMELO - Donderdag 22 november wordt voor de 2e keer de Junior Stadsprijs uitgereikt. De prijs is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad Almelo. Iemand hiervoor aanmelden kan nog tot 1 november.

Iemand kan de Junior Stadsprijs verdienen omdat hij of zij zich heeft ingezet als vrijwilliger voor een ander of voor Almelo, omdat diegene een bijzondere prestatie heeft geleverd of omdat diegene een goed initiatief heeft genomen. Het kan van alles zijn: van een zieke buurvrouw helpen tot geld inzamelen voor een goed doel, van opruimen in de wijk tot een belangrijke sportprijs winnen. Almelo is op zoek naar de stadskanjer die zich voor een ander of voor Almelo verdienstelijk heeft gemaakt, iemand die een echt voorbeeld is voor anderen. De aanmeldingen die binnenkomen, zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury. De stadsprijs is bedacht door de vorige burgemeester van Almelo, Jon Hermans, om kinderen die iets moois voor de stad Almelo hebben gedaan te belonen.

Junior burgemeester
De winnaar van de Junior Stadsprijs mag zich voor 2 jaar junior burgemeester noemen. Als Junior Burgemeester mag men bijvoorbeeld de burgemeester helpen bij bijvoorbeeld een officiƫle opening of een speciaal bezoek. Daarnaast ontvangt de winnaar een medaille en mag iets leuks doen met vrienden of familie voor 750 euro. De prijzen worden uitgereikt in 2 leeftijdscategorieƫn, namelijk van 8 tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 17 jaar. Een jury bestaande uit 5 personen beoordeelt de aanmeldingen.

Uitreiking
De feestelijke uitreiking is op 22 november 2018 in CSG Het Noordik. De prijzen worden uitgereikt door burgemeester Arjen Gerritsen. De avond begint om 19.00 uur. De stadskanjers die in aanmerking komen voor de prijs en hun ouders/verzorgers ontvangen een speciale uitnodiging voor deze feestelijke avond.

Aanmelden?
Ken je iemand die de Junior Stadsprijs verdient? Aarzel dan niet en meld hem/haar aan voor de Junior Stadsprijs. Nomineren kan tot 1 november via www.avedan.nl/juniorstadsprijs.