Afbeelding
Foto:

Open dag dierenopvang 't Noordbroek

ALMELO - Op zondag 30 september, vlak voor Werelddierendag, organiseert DOC 't Noordbroek in Almelo een open dag. Werp een blik achter de schermen van het asiel, ontmoet de asieldieren, bekijk de ziekenboeg en laat je informeren over de werkzaamheden in het opvangcentrum. Dierenambulance Almelo is ook aanwezig en voor kinderen zijn er activiteiten.

In DOC 't Noordbroek worden dieren opgevangen die verdwaald of gedumpt zijn, of die waarvoor door omstandigheden niet meer gezorgd kan worden. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen. Ze krijgen tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Ook wordt er een nieuw thuis voor de dieren gezocht.

Dierenbescherming
Dierenopvang 't Noordbroek en Dierenambulance Almelo maken deel uit van de Dierenbescherming. De Dierenbescherming vangt jaarlijks ongeveer 25.000 dieren op en de dierenambulances in het land rukken zo'n 65.000 keer per jaar uit om dieren in nood te helpen. Daarnaast gaan districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige Medewerkers Buitendienst jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling. Via voorlichting en preventiewerk probeert de Dierenbescherming dierenleed zo veel mogelijk te voorkomen.

Iedereen is welkom
Op 30 september openen in het hele land dierenasielen van de Dierenbescherming de deuren voor het publiek. Ook 't Noordboek doet mee aan deze landelijke open asieldag. Iedereen is van harte welkom tussen 13 en 16 uur bij het DOC 't Noordbroek, Noordbroek 8 in Almelo.