Afbeelding
Foto:

Helene Fisher Double, Frans Bauer en Olaf der Flipper op Schlager Symphonica!

TWENTE - Schlager Symphonica is precies wat de naam zegt. Top artiesten uit Duitsland en Nederland zingen schlagers en de muziek wordt gespeeld door het Schlager Symphonica Show Orkest.

In Twente is de officiële naam RTV Oost Schlager Symphonica. De regionale omroep maakt TV-opnames van dit unieke concert en zal dat later dit jaar uitzenden.

Veel talent
De echte Frans Bauer kan niet wachten om weer voor een groot orkest te staan; Olaf der Flipper is de man met de stem en de liedjes van Die Flippers. De 'Helene Fisher Double' zingt volgens velen beter dan de originele. Twente is weer een evenement van topklasse rijker. 'Schlager Symphonica komt voor de tweede keer naar Twente; zaterdag 10 november op Vliegveld Twenthe. Als je houdt van Oktberfest of Andre Rieu; of van meezingfeesten in het algemeen; dit is de ideale mix van dat alles. Je kunt staan of zitten, want dit is muziek voor alle leeftijden.

Voorverkoop
'De voorverkoop liep als een speer; er zijn op dit moment al meer dan 2.000 kaarten verkocht. De zitplaatsen zijn beperkt. Dus boek nu om teleurstelling te voorkomen.' aldus organisator Unique Oosterhuis namens Schlager Symphonica.

Bult & Christian
Dennie Christian, de Duitse schlagerster met een grote Nederlandse carrière, is terug met Schlager Festival, maar dan 2.0: Schlager Symphonica. Hij wordt ook herenigd met presentatrice Marge Bult. Samen presenteerden ze grote muziekshow voor o.a. RTV Oost. De Duitse Schlagersterren van Die Gruppe Wind zingen natuurlijk hun songfestivalhit 'Lass die Sonne in dein Herz'. Zij maakten tijdens de eerste editie zo'n grote indruk, dat nu gekozen om hun Eurovisiesongfestival-hit tot Hymne van RTV Oost Schlager Symphonica te promoveren. 'Wat een eer', aldus Andrea Lebbing. Leadzanger Andreas Lebbing runt zijn eigen opnamestudio in Bocholt en werkt al samen met de Nederlandse jongens van Music Farm in Enschede. Zo worden aan beiden zijden van de grens nieuw Schlager talent geholpen in hun ontwikkeling

Artiestenparade
Grote Duitse 'sterren' als Adreas Weisz en Otto Lagerfett zijn opvallende namen. Het schlagerduo Laredo, Spang! en Evert Wolters zijn regionaal bekende artiesten. Ze brengen samen, naast eigen hits, de grote Duitse Schlagerhits van de oude Schlagersterren; van 'Du' tot 'Festival der Liebe'... van 'Rosamunde'' tot 'Fiesta Mexicana'... van 'So Blau blüht die Enzia' tot 'Schöne Maid'. En de ster van de eerste editie mag ook niet ontbreken; trompetist Folkert Hans met 'Il Silenzio'.

Kom ook
RTV Oost Schlager Symphonica Zaterdag 10 november 2018 Hanger 11 Vliegveld Twente Ticketverkoop: www.schlagersymphonica.nl Tickets All Inclusive: entree+drinks vanaf 45,-- (verkoop reeds gestart; beperkt aantal zitplaatsen!) Wilt u erbij zijn? Koop dan dus op tijd uw kaarten.