Afbeelding
Foto:

Sono Motors toont bijzonder prototype in Hengelo

HENGELO - Steeds meer mensen rijden elektrisch. Het is duurzaam, onderhoudskosten zijn veelal lager en de auto's zijn vaak innovatief. Maar de afhankelijkheid van de stekker is soms wel een lastig punt. Het Duitse Sono Motors komt nu met de eerste elektrische productie-auto's met geïntegreerde zonnepanelen. Afgelopen week was een bijzondere kennismaking bij autobedrijf Göritzlehner in Hengelo.

Sono Motors ontwikkelde de Sion als een compacte familie- en forenzen-auto. Deze moet 16.000 euro kosten exclusief de batterij. De Sion heeft dan een bereik van 280 kilometer. De zonnepanelen leveren hiervan zo'n 30 kilometer per dag aan stroom, de rest is te laden met diverse stekkers. De Sion kan ook zelf dienen als lader, bijvoorbeeld voor het opladen van een elektrische fiets of de telefoon.

Göritzlehner
Sono Motors toert met het prototype van deze auto door Europa, waarbij Göritzlehner één van de 18 Nederlandse stops was. Niet verwonderlijk, aangezien eigenaar Herman Göritzlehner ook warm pleitbezorger is van elektrisch rijden. Zo organiseert het bedrijf ook maandelijkse bijeenkomsten voor elektrisch rijders. Pers en publiek werden uitgenodigd om het prototype te testen. Er zijn volgens Sono inmiddels zo'n 7.000 reserveringen gedaan voor een auto. In 8 jaar willen zij 260.000 auto's bouwen en direct aan de klant leveren, zonder dealers. De Sion moet ook interessant zijn als deelauto.

Ambitie
Nederland is een lucratieve markt omdat we al koplopers zijn op het gebied van elektrisch rijden, aldus CEO Laurin Hahn van Sono. In 8 jaar willen zij 260.000 auto's bouwen en direct aan de klant leveren, zonder dealers. De Sion moet ook interessant zijn als deelauto. Sono is de eerste fabrikant die ook als doel heeft om de productie van de auto geheel CO2-neutraal te maken. Ook in en om de auto zelf merk je het klimaatbewuste aspect. Zo is het dashboard voorzien van levend mos wat dient als luchtfilter. Dit filtert naast de reguliere filters nog eens 20 procent fijnstof uit de lucht. Meer informatie over Sono is te vinden op: www.sonomotors.com

Afbeelding