Afbeelding

Winst voor Heracles!

ALMELO - Zondagmiddag om 14:30 stond het affiche sc Heerenveen – Heracles Almelo op het programma. Gezien de resultaten uit het verleden een interessante ontmoeting.

Dat Heracles Almelo bezig is aan een sterk seizoen is een understatement. De club uit Almelo won afgelopen zondag alweer zijn derde duel in de Eredivisie. In Friesland was Heracles Almelo, na een bewogen wedstrijd, ook te sterk voor sc Heerenveen (3-5). Aan de start van de wedstrijd was het direct duidelijk hoe de rollen waren verdeeld: sc Heerenveen aan de bal en Heracles Almelo loerend op de counter. Deze tactiek van trainer Wormuth pakte goed uit in het voordeel van de Almeloërs. Na twaalf minuten spelen was het Adrián Dalmau die uit een snelle counter een puntgave voorzet van Bart van Hintum binnen gleed voor de 0-1. Net voor de rust scoorde Sam Lammers de gelijkmaker voor sc Heerenveen na een vrije bal van Arber Zeneli: 1-1. In de tweede helft kwam de wedstrijd pas echt los en beide teams kwamen dan ook meerdere keren tot scoren. Na ruim twintig minuten spelen in de tweede helft stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord. Aan de kant van Heracles Almelo waren Lerin Duarte en Kristoffer Peterson trefzeker. Sc Heerenveen kwam tweemaal op gelijke hoogte na een benutte strafschop van wederom Lammers en een kopbal van Thorsby (3-3). Tussendoor moest Heracles-aanvoerder Robin Pröpper na een akelige botsing per brancard het veld verlaten met een knieblessure. De ploeg uit Almelo kwam na de gelijkmaker weer op voorsprong na weer een succesvolle counter, met wederom als eindstation Kristoffer Peterson (2-4). Het slotakkoord was voor de kersverse international Mohammed Osman, die de (3-5) eindstand schoot.