Afbeelding
Foto:

Kwaliteit en een lage drempel bij Proktovar

HENGELO - Als we uit de lift van het bedrijfsverzamelgebouw stappen, wanen we ons gelijk in een professioneel ogende kliniek die toch huiselijk aandoet. We worden ontvangen door dokter Louis Wetzels en zijn brede glimlach in zijn eigen polikliniek Proktovar. Met ruim 30 jaar ervaring en circa een groot aantal behandelingen op de teller mag hij zich met recht specialist in flebologie en met name proktologie noemen waarbij hij spataderen en aandoeningen van de endeldarm als aambeien behandelt.

Met name rond aandoeningen als aambeien, fistels en andere ongemakken van de anus en de endeldarm heerst een taboe, vertelt Wetzels. "Wij willen juist de drempel verlagen, dat mensen durven praten over hun klachten." Louis vertelt dat mensen uit schaamte en angst vaak wegblijven. Op een luchtige manier en met humor benadert hij dan ook zijn cliënten die na de behandeling vaak vinden dat ze er onnodig te lang mee hebben rondgelopen. "Vaak vragen cliënten mij wel eens wanneer ik ga beginnen met de behandeling en dan is het al gebeurd."

Kwaliteit
Naast laagdrempeligheid wil Louis een hoog kwalitatief aanbod kunnen aanbieden. Omdat hij in het hele land gevraagd wordt door andere klinieken, komt Louis in contact met de beste artsen op bijvoorbeeld het gebied van de vaatchirurgie. Hij rouleert dan ook regelmatig met artsen zodat zijn en hun expertises in meerdere klinieken kunnen worden aangeboden. Door dit grote netwerk is de cliënt altijd verzekerd van de beste zorg wanneer dat nodig is, of dit nou binnen de kliniek of via een doorverwijzing is. Zijn eigen kliniek Proktovar heeft een locatie in Hengelo en in Best. Proktovar kent een breed portfolio aan behandelingen. Zo kunt u er terecht voor de behandeling van aambeien en diverse anale aandoeningen, het verwijderen van spataders maar ook voor rug- en gewrichtsklachten, neuraaltherapie en de behandeling van darmklachten als het prikkelbare darmsyndroom. Daarnaast biedt de kliniek sinds kort een nieuwe innovatieve techniek aan voor de behandeling van een tenniselleboog.

Kwijtschelding
Omdat Louis het zo belangrijk vindt om de drempel laag te houden, betaal je voor de behandelingen bij Proktovar nooit meer dan je eigen risico. Wanneer u verzekerd bent bij een verzekeraar waarmee de kliniek geen contract heeft, scheldt Proktovar het deel kwijt dat niet door de verzekeraar wordt vergoed. Zo houdt men de drempel van kwalitatieve zorg laag. Meer weten over Proktovar? Kijk eens op www.proktovar.nl.