Afbeelding
Foto:

Erven geopend tijdens Twentse Ervendag

TWENTE - Aanstaande zaterdag 22 september is het weer Twentse Ervendag. Speciaal voor die gelegenheid zullen vier erven in Twente eenmalig hun deuren openen voor bezoek. Altijd al nieuwsgierig geweest naar het leven op een erf? Het is op Twentse Ervendag mogelijk om hier meer over te leren van de bewoner zelf.

Twente is een mooi aantal erven rijk op verschillende locaties. Tegenwoordig worden ze bewoond en gebruikt voor verschillende functies. Op Twentse Ervendag is het mogelijk een aantal van deze erven te bezoeken. De bewoners staan klaar om in drie rondes uitleg te geven over hun erf, de ontwikkeling en de huidige functie. Onder het genot van een kop koffie of thee kunnen bezoekers meer leren over het leven op een erf. Bezoekers kunnen voor een bijdrage van 5,- euro per persoon een erf bezoeken. Per persoon mogen er maximaal drie erven bezocht worden, en per ronde is er plaats voor 12 personen op een erf. De drie rondes starten om 10.00, 12.00 en 14.00 uur.

Deelnemende erven
De deelnemende boerderijen aan de Twentse Ervendag zijn Landgoed Erve Ebbenhorst in Almelo, Erve Borghuis in Deurningen, Erve Huiskes in Deurningen, Erve Hasman in Beuningen, Erve Scholten in Hezingen (Tubbergen) en Erve de Smitboer in Hezingen (Tubbergen). Voor meer informatie over de deelnemende erven en aanmeldingen voor een bezoek, ga naar www.twentse-erven.nl. Mailen voor deelname kan ook, naar info@twentse-erven.nl met het aantal personen, welke boerderijen en welke ronde men wil bezoeken.