Vinger gekneusd…? De handtherapeut helpt!

U heeft het vast wel eens meegemaakt: een gekneusd vingergewrichtje als gevolg van een (klein) ongeval of door sport. Soms kan het vingergewrichtje zelfs uit de kom gaan (luxatie). Het gewrichtskapsel en de gewrichtsbanden overrekken of scheuren hierbij. Een langdurig dikke, pijnlijke en slecht functionerende vinger is vaak het gevolg. ?
Wij kunnen u helpen bij deze blessure, zowel direct na het ontstaan als in een later stadium. Onze tot handtherapeut opgeleide fysio- en ergotherapeuten kunnen direct na een letsel al starten met therapie zodat de beschadigde banden op een juiste manier genezen en de souplesse in de vinger behouden blijft. Mocht een eerder doorgemaakte kneuzing of luxatie hebben geleid tot stijfheid, pijn of kromstand, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Door specifieke gewrichtsbehandeling en oefeningen ondersteunen wij u bij het weer soepel krijgen van de vinger, zodat u de hand weer goed kunt gebruiken.

Mocht er, uiteraard na overleg met uw huisarts, aanleiding zijn om u door te verwijzen, dan is het goed te weten dat wij samenwerken met diverse medisch specialisten uit de regio en bovendien op de vestiging in Almelo gezamenlijke spreekuren organiseren met de hand- en polschirurgen van Xpert Clinic.

Uiteraard kunt u ook met alle andere hand, pols, elleboog en schouderklachten bij ons terecht. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Afspraken maakt u via het centrale telefoonnummer 030 – 254 70 90 of via het afsprakenformulier op www.handtherapie.nl

Handtherapie Nederland
Brugstraat 2
7607 XG Almelo