Wandeling op historisch landgoed Westerflier

ALMELO - Aanstaande zaterdag 23 september wordt er een wandeling georganiseerd op het historisch landgoed Westerflier. De tijd om de herfst te verwelkomen in het bos.

Tijdens deze themawandeling gaat het dit keer over natuurbegraven op een zelfgekozen plek. Een natuurbegraafplaats is een steeds vaker gekozen plek voor een laatste rustplaats. Dit is ook mogelijk op landgoed Westerflier, en tijdens deze themawandeling wordt hier meer informatie over gegeven. In dit gebied is vanwege de kwetsbaarheid van de bodem, het bos en grondwater alleen de mogelijkheid om urnen te begraven. Wel is het zo dat deze urnen nooit meer worden opgegraven en er dus sprake is van totale grafrust. De eeuwige rust in de natuur wordt hierbij gewaarborgd. Dit verloopt dus iets anders dan een begrafenis bij een standaard begraafplaats of crematorium. Er is dan ook veel te vertellen over het verloop van een natuurbegrafenis.

Kop koffie vooraf
De wandeling duurt ongeveer een uur. Deelnemers kunnen bij aanvang genieten van een kop koffie bij de Viersprong. Er wordt aangeraden om stevig schoeisel aan te trekken voor deze wandeling. Vooraf aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom om mee te lopen. De eerstvolgende wandeling staat gepland voor zaterdag 23 september en start om 10.30 uur tot ongeveer 14.00 uur. De daaropvolgende week gaat de themawandeling van start op zaterdag 29 september vanaf 15.00 uur. Voor meer informatie, kijk op www.urnengedenkparken.nl