Afbeelding
Foto:

Duck Race voor Twentse Wens Ambulance

ALMELO - Het was een bijzonder gezicht afgelopen zaterdag. Maar liefst 5.000 knalgele badeentjes kozen het 'ruime sop' voor het stadhuis aan de Haven Zuidzijde.. De eendjes werden losgelaten voor een korte tocht voor een goed doel. Met deze eerste Almelose Duck Race werd geld ingezameld voor de Twentse Wens Ambulance.

De Duck Race is een bekend verschijnsel in het buitenland en ook in ons land zijn er al diverse gehouden. De opzet is simpel: de badeentjes worden voorzien van een nummer en deelnemers konden voor 5 euro een eendje adopteren. De sponsoren eendjes die als eerste over de finish kwamen werden beloond met leuke prijzen. De grootste winnaar was natuurlijk het goede doel, de Twentse Wens Ambulance.

Mooi idee
Het idee om een Almelose Duck Race te houden ontstond bij de Junior Chamber International afdeling van Oldenzaal. Deze 'Kamer' van 25 leden zet zich in voor persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling, maar ook gemeenschap is een belangrijke pijler onder deze internationale organisatie. De goede doelenactie was een mooie manier om hier uiting aan te geven.

De TWA
De Twentse Wens Ambulance is al enige jaren actief in de regio Twente. Zij verzorgen liggend vervoer voor mensen die niet meer in staat zijn om zelf te reizen, maar nog wel een bijzondere wnes hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om terminaal zieke mensen die nog een keer de zee willen zien, naar een bruiloft willen of een andere 'gewone' wens hebben. Juist voor hen zijn de simpele dingen van onschatbare waarde. De vrijwilligers zorgen voor professioneel en comfortabel vervoer met speciale eigen ambulances. De stichting kan dit soort acties goed gebruiken, omdat zij volledig afhankelijk zijn van donaties en sponsoren. De stichting verhuisde onlangs naar Hengelo, mede ingegeven door de brand die hun bedrijfspand in as legde in november 2017. De opbrengst, die nog niet gespecificeerd is door de organisatie, komt ten goede aan de aanschaf van een tweede familie-wens ambulance, die ook geschikt is voor kinderen.