Nieuwe cursus digisterker van start

ALMELO - Overheidszaken worden steeds vaker via internet geregeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een afspraak met de gemeente, het aanvragen van toeslagen en het gebruik van DigiD. Voor wie het moeilijk vindt om met internet te werken is er de cursus Digisterker.

De Stichting Digisterker biedt in samenwerking met Bibliotheek Almelo, SeniorWeb Almelo en de Gemeente Almelo de cursus Digisterker aan. Deze cursus is bedoeld om mensen handiger te maken met het gebruik van internet voor bovengenoemde zaken. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven door gecertificeerde docenten. Het beheersen van basisvaardigheden voor de computer zijn noodzakelijk om tijdens deze cursus de opdrachten uit te voeren. Voor wie deze basisvaardigheden nog niet beheerst is er een basis computercursus bij Seniorweb Almelo of bij Klik en tik bij de bibliotheek. Deze kan worden gevolgd voordat men van start gaat met digisterker.

Bijdrage aanvragen
De cursus digisterker wordt aangeboden in de Bibliotheek Almelo aan Het Baken 3. Voor deelnemers met een inkomen niet hoger dan 110% van een minimumuitkering is er de mogelijk om via 'Almelo doet mee' een vergoeding te krijgen voor het volgen van deze cursus. Daarvoor kan men contact opnemen met 'Almelo doet mee' via info@almelodoetmee.nl of door te bellen naar 0546-541222. Voor opgave voor de cursus digisterker, mail naar cursussen@biblotheekalmelo.nl of bel naar Filomena Mijnders of Henri Schoemaker op 0546-822005. De kosten bedragen 10,- euro, inclusief een kop koffie/thee en een boek. De eerste cursusreeks gaat van start om 27 september van 9.30 tot 11.30 uur. Kijk voor meer informatie en alle cursusdata op www.bibliotheekalmelo.nl.