Cursus voor jonge mantelzorgers

ALMELO - Gemiddeld zitten er in een klas op de basis- of middelbare school 3 jonge mantelzorgers. Kinderen die gedeeltelijk zorg dragen over een gezinslid, of door ziekte of beperking van een gezinslid juist zorg moeten missen. Deze situatie kan soms zwaar zijn voor kinderen. Daarom biedt SIZ Twente cursussen aan voor deze jongeren. Hierin kunnen ze ontspannen en plezier maken, maar krijgen ook extra handvaten voor hun thuissituatie.

Alle cursussen zijn gericht op plezier en ontspannen, maar geven de jongeren ook handige tips mee. Zo leren kinderen tussen de 4-8 jaar bij de "Sammie en de schatkist"-cursus spelenderwijs wat handig is voor ze om mee te nemen in hun ontwikkeling als jonge mantelzorger. SIZ verzorgt ook cursussen voor kinderen van 9-12 jaar, en middelbare school leerlingen van 12-16 jaar. Zo wordt er in de "Kind van"-cursus gekeken naar de situatie van de langdurige zieke ouder, wat belangrijk is voor het kind en wat zijn of haar gevoelens hierbij zijn. Jongeren kunnen onderling tips uitwisselen. Ook zijn er speciale cursussen voor broers en zussen waarvan een van hen een ziekte of stoornis heeft, zoals bijvoorbeeld autisme of ADHD. De broers en zussen leren in deze cursus samenwerken, plezier maken en elkaar beter te begrijpen. Dit kan door gesprekken, maar ook met interactieve games die samen opgelost moeten worden. De cursusleiders zorgen voor een gevarieerd, leuk cursusaanbod voor alle deelnemers.

Cursusaanbod
De eerste cursussen voor jonge mantelzorgers gaan binnenkort weer van start. Voor het gehele cursusaanbod en de data, kijk op www.siztwente-jmz.com of mail naar cursussenjmz@siztwente.nl voor meer informatie!