Afbeelding

Heracles Almelo verrast AZ met overwinning

ALMELO - Afgelopen zondagmiddag om half drie stond voor Heracles Almelo het vierde eredivisieduel op de planning. De tegenstander was niet de minste, AZ Alkmaar. In het Polman Stadion klopte Heracles Almelo de ploeg van trainer John van de Brom met 3-2.

AZ begon voortvarend aan de wedstrijd met de 0-1 na minder dan twee minuten spelen. Al snel dwaalden de gedachten van de supporters af naar de afgang tegen Willem II een week eerder. Echter kwam Heracles Almelo op gelijke hoogte door een wereldgoal van Mohammed Osman: 1-1. De speler werd ingespeeld door Robin Pröpper, waarna hij open draaide naar het doel en van ongeveer 25 meter vernietigend uithaalde.

Tweede helft
Na de rust ging Heracles Almelo verder en kwam het enkele keren gevaarlijk voor de goal van AZ-keeper Marco Bizot. In minuut vijftig stond de wedstrijd op zijn kop door de 2-1 van Kristoffer Peterson. Tien minuten later werd het nog mooier voor Heracles Almelo door een wederom schitterend doelpunt. De 3-1 kwam van de voet van Lerin Duarte. AZ kwam in de 85e minuut nog terug in de wedstrijd door een treffer van Bjørn Johnsen, maar daar bleef het bij. Door de overwinning van Heracles Almelo komen zij op zeven punten uit vier gespeelde duels. Hiermee neemt de ploeg van trainer Frank Wormuth de vijfde positie in op de ranglijst van de Eredivisie. De eerstvolgende wedstrijd is op 16 september in Heerenveen. Kaarten voor dit duel zijn te koop via www.heracles.nl/kaartverkoop en in de FanServiceShop in het Polman Stadion.