Afbeelding
Foto:

Steun voor Almelose mantelzorgers na faillissement SIZT

ALMELO - Na het faillissement van Stichting Informele Zorg Twente (SIZT) en de door de gemeente inmiddels afgewezen kapitaalinjectie door een investeringsmaatschappij bij SIZT heeft de gemeente Almelo een ideële partij bereid gevonden de ondersteuning aan mantelzorgers op zich te nemen.

De Klup Twente, een vrijwilligersorganisatie met sterke Almelose wortels, zal zorgdragen voor de ondersteuning aan mantelzorgers waardoor de continuïteit nu in goede handen is. De Klup Twente ziet mogelijkheden om de huidige vertrouwde werkwijze zoveel als
mogelijk voort te zetten.

Snel
Het College van B&W van de gemeente wees het voorstel van de kapitaalinjectie af, omdat daarmee het belang en de continuïteit van de mantelzorgondersteuning niet gediend zou zijn. Door snel handelen daarna van de kant van zowel de Gemeente Almelo als De Klup Twente is gezorgd dat Almelose mantelzorgers net als voorheen hulp en ondersteuning krijgen bij hun zorgtaken. Ook is verzekerd dat winstoogmerk geen drijfveer wordt omdat De Klup Twente een stichting is die er is voor en door vrijwilligers. Daarnaast heeft De Klup Twente ruime ervaring met het werken met vrijwilligers en doet dat met een relatief kleine groep betaalde medewerkers.

Tevreden
Wethouder Van Mierlo laat namens het college van burgemeester en wethouders weten zeer content te zijn met de gevonden oplossing: "Samen met De Klup Twente hebben we een fantastische oplossing gevonden voor onze mantelzorgers. Ik ben blij dat deze stichting dit belangrijke werk oppakt". De Gemeente Almelo en De Klup Twente zullen in overleg met de curator de komende maand de doorgang van de ondersteuning organiseren. De Gemeente Almelo verwacht dat de curator daaraan constructief zal meewerken zodat Almelose mantelzorgers geen last ondervinden van het faillissement van SIZT.